• Български език
 • English
 • Седем възпитаници на МУ-София с награди от Фондация „Еврика“

  01 Февруари 2024

  Седем възпитаници на МУ-София с награди от Фондация „Еврика“

  На тържествената церемония по награждаване на лауреатите на Фондация „Еврика” 2023/24 за постижения в науката и за най-добър млад мениджър, изобретател и фермер, награди получиха седем възпитаници на Медицински университет- София.
  Гости на тържеството бяха вицепрезидентът на Република България г-жа Илияна Йотова, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, Добрин Иванов – изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България, зам.-ректорът на Медицински университет- София проф. Каролина Любомирова, зам.- ректорът на СУ „Св. Кл. Охридски“ д-р Мадлен Данова и зам.-ректорът на УНСС проф. д-р Цветана Стоянова.
  Наградите за постижения в науката се връчват за двадесет и осми път, а церемонията бе открита и водена от доц. Владислав Божилов.
  Оригиналната метална статуетка и диплом, както и удостоверенията на стипендиантите бяха връчени от г-жа Илияна Йотова. Тя благодари за поканата да присъства на това събитие с аудитория, която има мисия. Вицепрезидентът поздрави ръководството на фондацията „Еврика“, за амбицията и постоянството им, които успяха да направят възможно връчването на наградите за пореден път. Вицепрезидентът поздрави заместник-ректорите, като подчерта, че присъствието им доказва, че науката и университетското образование вървят ръка за ръка в името и с вярата в младите хора.
  Стипендиантите на Фондация „Еврика” за учебната 2023/2024 г. от Медицински университет -София са както следва:


  Именни стипендии в размер на 3 000 лева за постижения в овладяването на знания в областта на медицината и биологията на името на акад. Методи Попов получиха:
  Трифон Попов и Любомир Гайдарски

  Стипендии за носители на златни медали от международни олимпиади в размер на 2 000 лева:
  Димитър Каразапрянов

  Стипендии за носители на бронзови медали от международни олимпиади в размер на 1 600 лева:
  Иван Георгиев Георгиев
  Кирил Теодоров Тошев
  Кръстьо Стоянов Драгинов
  Никола Миленов Димитров


  Във връзка с номинацията им, те бяха удостоени от МУ-София и Студентски съвет с парична награда от 500 лева, която им бе връчена на церемонията от зам.-ректора проф. Каролина Любомирова.

   

  Източник: https://mu-sofia.bg/

  Cookies are small text files that act as a short-term memory for the web. A site can easily remember bits of information between visits or pages as the cookies are stored in the user's browser. Check our Privacy Policy