• Български език
  • English
  • МУ-София с награда във всички 5 направления от „Академични Оскари“ 2023

    15 Януари 2024

    МУ-София с награда във всички 5 направления от „Академични Оскари“ 2023

    За осми пореден път се проведе годишната церемония по връчване на наградите „Академични Оскари“ 2023.

    В присъствието на премиера академик Николай Денков, министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, председателя на парламентарната Комисия по образование и наука Красимир Вълчев, кмета на София, г-н Васил Терзиев и няколко предходни министри на образованието, новият ректор на Медицински университет-София, проф. д-р Бойчо Ланджов, дм получи наградата за първото място на университета в пет направления:

    Медицина, Дентална медицина, Фармация, Обществено здраве и Здравни грижи.

    Проф. Ланджов прие наградата лично от министър Галин Цоков, който сподели , че:  „Медицинските университети, и в частност Медицински университет-София, са лицето на нашето висше образование, защото не само дават добра подготовка на българските и чуждестранни студенти, те са и изследователски университети. Всъщност, в тях се случва голяма част от науката в момента в България.“

    От гледна точка на публикационна активност, според министъра, в последните години МУ-София става „много важен модел за развитие на българското висше образование“.

     В благодарствената си реч новият ректор на МУ-София, проф. Ланджов  подчерта, че е много горд от факта, че най-старият медицински университет отново е лидер във всички направления, в които провежда обучение.

    „Този приз е благодарение на цялата академична общност на Медицински университет-София, която, в продължение на повече от век, със своята работа, със своя ентусиазъм, с труда, с безсънните нощи и с компетентността си продължава да издига авторитета на университета не само в Европа, но и по света“.

    Той сподели, че тази награда идва и с голяма отговорност за ректора, но е мотивиран за рестарт  – „с нови подходи, с иновации, с нови изследователски методи и с целенасоченост да поддържаме този висок рейтинг на Медицинския университет“.

     

    Прочетете повече

     

    Cookies are small text files that act as a short-term memory for the web. A site can easily remember bits of information between visits or pages as the cookies are stored in the user's browser. Check our Privacy Policy