Тържествена церемония по повод отличаването на проф. д-р Ханс Бехарбон с DOCTOR HONORIS CAUSA

11-12-2019Уважаеми Дами и Господа,

Ръководството на Медицнски Университет-София има удоволствието да Ви покани на Тържествена церемония по повод отличаването на проф. д-р Ханс Бехарбон с DOCTOR HONORIS CAUSA. Събитието ще се състои на 13.12.2019 петък

Прочетете повече

Практически курс "Основни принципи на кожните шевове"

02-12-2019


Катедрата по Ортопедия и травматология към МУ- София проведе на 21.11. 2019 г. в Университетската специализирана болница по ортопедия” Проф.Б. Бойчев” теоретичен и практически курс на тема “ Основни принципи на кожните шевове” за чуждестранни студенти по медицина. Обучението се осъществи със съдействието на Асоциацията на шведските студенти по медицина в София (SLF Student Utland Sofia). По време на курса се дискутираха въпроси свързани с физиологията на кожното зарастване и подхода към пациенти с кожни рани.

Прочетете повече

Курс „Предприемачество. Иновации. Дигитализация“

21-11-2019

Медицински факултет организира първия по рода си курс „Предприемачество. Иновации. Дигитализация“, който стартира на 22 ноември (петък) от 15.00 часа в аудиторията на СБАЛАГ Майчин дом. Курсът е насочена към студенти и докторанти по медицина, които искат да работят върху развитие на предприемачески начин на мислене, да научат повече за бъдещето на медицината от гледна точка на дигитализацията, изкуствения интелект и да участват активно в тези процеси.

Прочетете повече

Оферта за зимна почивка в Семково за служители на МУ-София

20-11-2019


В курортен комплекс Семково е разположена учебно-оздравителната спортна база на Технически университет - София. Тя е на разположение и на служителите на МУ-София. Представлява масивна сграда на 3 етажа с капацитет 100 места. Базата разполага с 36 стаи, 4 апартамента и 5 туристически спални. Във всяка стая има локално отопление, самостоятелна баня.

Прочетете повече

Стипендии за отлични студенти, които имат нужда от финансова подкрепа

15-11-2019


Вече 15 години Международна фондация "Св. Св. Кирил и Методий" реализира една благородна инициатива, адресирана към отлични студенти у нас, които имат нужда от социална подкрепа. По волята на дарители от САЩ (семейство Нели и Робърт Гипсън) всяка есен се връчват 100 стипендии "Нели и Робърт Гипсън".

Прочетете повечеПреглед на всички новини