• Български език
  • English
  • Прессъобщение от името на катедра Ортопедия и травматология

    09 Март 2023

    Прессъобщение от името на катедра Ортопедия и травматология

    Скъпи колеги и приятели,

    Имаме удоволствието да ви поканим на тържествената церемония за удостояване от ректора на МУ София Акад. Л. Трайков с титлата Доктор Хонориус кауза на Проф. Хайнц Рьотингер. Заедно с катедрата по ортопедия и травматология на МУ София, Проф. Рьотингер проведе безвъзмездно над 20 обучения на родни ортопеди в техниката на миниинвазивно тазобедрено протезиране с предно-латерален достъп. Това позволи да се грижим по-добре за нашите болни.

     

    Проф. Рьотингер е водещ ортопед, работещ в областта на ставното ендопротезиране. Има редица иновации и нововъведения и множество публикации по проблемите на ендопротезирането. Проф. Рьотингер е въвел предно-латералният миниинвазивен достъп за протезиране на тазобедрената става за което е получил признание и кредит в ортопедичните среди. Канен и желан лектор в цял свят. Ръководи и участва в множество обръзоветилни курсове и симпозиуми по света. Автор и съавтор на ортопедични монографии и учебници.

     

    Успешното сътрудничество между Проф. Рьотингер и Катедрата по ортопедия и травматология съществува от дълги години. Абсолютно безвъзмездно и всеотдайно, Проф. Рьотингер предава своя опит на българските специалисти по ортопедия и травматология. В България е идвал над 10 пъти и е обучил повече от 200 български специалисти с интереси в ставното протезиране в техниката на миниинвазивно протезиране. Съвместно с Катедрата по ортопедия и травматология на МУ-София, проф. Рьотингер провежда 7 обучителни курса, които са повишили квалификацията на нашите колеги. Двама асистенти от Катедрата са били на специализация в ръководената от него Клиника по ортопедия на Хирургична клиника Мюнхен юг.

     

    Съвместните ни научни разработки са отразени в общи публикации по проблемите на комплексното ставно протезиране.

    Церемонията ще се проведе на 14.03.2023 в 11 часа в аулата на болница Проф. Ал. Чирков/Св Екатерина

    Cookies are small text files that act as a short-term memory for the web. A site can easily remember bits of information between visits or pages as the cookies are stored in the user's browser. Check our Privacy Policy