• Български език
 • English
 • Покана за участие в Health Hackathon

  27 Май 2024

  Покана за участие в Health Hackathon

  DHI Cluster Bulgaria и AstraZeneca организират здравен хакатон (Health Hack), насочен към студенти (3 - 6 курс) и докторанти по медицина и фармация към Медицински университет - София.

  Събитието ще се проведе на 31 май и 1 юни 2024 година с начален час 16:00 часа в офиса на AstraZeneca в София (бул. Черни връх №51, Office X). Планирана е и предварителна онлайн среща на 28 май, вечерта, за запознаване с казусите и екипите.

  Събитието ще засегне социално значими заболявания, като ще имате възможност да работите в интердисциплинарни екипи и да търсите решения на поставени казуси по следните теми:

  Онкология

  Създаване на мултидисциплинарни екипи чрез цифрови платформи:

  С цел сътрудничеството, комуникацията и вземането на решения при лечението на онкологични заболявания (напр. рак на белия дроб или рак на гърдата) с централизирано споделяне на информация.

  Хронично бъбречно заболяване (ХБЗ)

  Разработете идея за идентифициране на лица с висок риск от развитие на ХБЗ или система за подпомагане на практикуващи лекари, с интегрирани базирани на доказателства насоки и прогнозни анализи, за да подпомогнете навременното започване на лечение на ХБЗ.

  Редки заболявания

  Идентификация на пациенти с HPP. Разкрийте мистерията на хипофосфатазията (HPP) чрез разработване на иновативни методи за точно и навременно идентифициране на пациенти с това рядко генетично заболяване.

  Научете повече и се РЕГИСТРИРАЙТЕ за участие ТУК

  А какви са ПОЛЗИТЕ за вас:

  • Участие в мултидисциплинарни екипи и работа по иновативни и актуални здравни казуси.
  • Достъп до една от най-иновативните и глобални фармацевтични компании, както и информация относно стажантски програми.
  • Сътрудничество с ментори и експерти от AstraZeneca и дигитални здравни експерти.
  • Развитие на меки умения, сред които работа в екип, ефективна комуникация и презентационни умения.
  • Практически награди за всички участници и кариерни консултации с висшия мениджърски екип на AstraZeneca за всеки член на отбора победител в състезанието.

  Събитието се провежда по формата на „хакатон“, като всички участници ще работят в малки екипи от 6 човека по поставени казуси и с експертни ментори от индустрията. Целта на събитието е екипите да предложат решение на поставените казуси, които ще бъдат представени пред жури във втория ден (01.06). Отборът победител ще има възможност да участва в реализацията на своето решение, съвместно с експерти от индустрията.

  Повече информация тук: Health Hack

  За контакт и въпроси: bg@health-hack.eu

   

  Източник на новината: МУ - София

   

   

   

   

  Cookies are small text files that act as a short-term memory for the web. A site can easily remember bits of information between visits or pages as the cookies are stored in the user's browser. Check our Privacy Policy