(затвaряне)

13ти Международен конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари

20-03-2014


 

Международният конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари (International Congress of Medical Sciences - ICMS 2014) ще се проведе за тринадесети пореден път между 8 и 11 май 2014 в Медицински университет – София. Организатор на научния форум е Асоциацията на студентите медици в България – София, а патрон е ректорът на МУ – София, чл. кор. проф. д-р Ваньо Митев, дбн.

 

В последните години конгресът спечели репутацията на най-голямата и най-перспективна конференция от този вид в Европа. В него вземат участие студенти, специализанти и докторанти по медицина, фармация, дентална медицина , здравен мениджмънт и други медико-биологични специалности, както и млади лекари.

Всеки участник или работна група представя свои проучвания и разработки в една от следните области – Терапия, Хирургия, Предклиника, Дентална медицина, Обществено здраве и Медицинско образование и се състезава със своите колеги. Участниците имат възможността да участват и в множество семинари, тренинги, лекции и в незабравима социална програма. На конгреса присъстват стотици млади учени от цял свят, а участието се счита за научна публикация. Тази инициатива е стимул за всеки бъдещ изследовател, тласък към нови идеи и открития, изява, подпомагаща професионалната реализация на всеки участник.

 

Темата на конгреса за тази година е определена да е Medicine Behind Molecules - What More Can Genes Tell Us”, като ще се провеждат няколко лекции, съсредоточени върху персонализираната медицина и последните открития в генетиката. До момента имаме двама потвърдени гост-лектори - проф. Дейвид Рубинщайн, ръководител на катедра по медицинска генетика към Университета в Кеймбридж, Великобритания (Prof. David Rubinstein, Cambridge University, UK) и проф. Томас Екстрьом, професор по молекулярна клетъчна биология, катедра по невронауки към Каролинска Институт, Швеция (Prof. Tomas Ekström, Karolinska Institutet, Sweden)

 

Краен срок за изпращане на абстракти: 23 март 2014. Като пасивен участник, можете да се регистрирате до началото на конгреса.

За повече информация и регистрация: www.icmsbg.org

За контакт с организаторите: info@icmsbg.org

Уебсайт: www.facebook.com/ICMSBulgaria

  

 

Списък на новините
Въведете дума или изречение за търсене :
Резултати от търсенето в секция 'Новини' : 1000
Дата Заглавие Видяна