(затвaряне)

Прессъобщение от името на катедра Ортопедия и травматология

09-03-2023Скъпи колеги и приятели,
Имаме удоволствието да ви поканим на тържествената церемония за удостояване от ректора на МУ София Акад. Л. Трайков с титлата Доктор Хонориус кауза на Проф. Хайнц Рьотингер. Заедно с катедрата по ортопедия и травматология на МУ София, Проф. Рьотингер проведе безвъзмездно над 20 обучения на родни ортопеди в техниката на миниинвазивно тазобедрено протезиране с предно-латерален достъп. Това позволи да се грижим по-добре за нашите болни.

Проф. Рьотингер е водещ ортопед, работещ в областта на ставното ендопротезиране. Има редица иновации и нововъведения и множество публикации по проблемите на ендопротезирането. Проф. Рьотингер е въвел предно-латералният миниинвазивен достъп за протезиране на тазобедрената става за което е получил признание и кредит в ортопедичните среди. Канен и желан лектор в цял свят. Ръководи и участва в множество обръзоветилни курсове и симпозиуми по света. Автор и съавтор на ортопедични монографии и учебници.

Успешното сътрудничество между Проф. Рьотингер и Катедрата по ортопедия и травматология съществува от дълги години. Абсолютно безвъзмездно и всеотдайно, Проф. Рьотингер предава своя опит на българските специалисти по ортопедия и травматология. В България е идвал над 10 пъти и е обучил повече от 200 български специалисти с интереси в ставното протезиране в техниката на миниинвазивно протезиране. Съвместно с Катедрата по ортопедия и травматология на МУ-София, проф. Рьотингер провежда 7 обучителни курса, които са повишили квалификацията на нашите колеги. Двама асистенти от Катедрата са били на специализация в ръководената от него Клиника по ортопедия на Хирургична клиника Мюнхен юг.

Съвместните ни научни разработки са отразени в общи публикации по проблемите на комплексното ставно протезиране.
Церемонията ще се проведе на 14.03.2023 в 11 часа в аулата на болница Проф. Ал. Чирков/Св Екатерина

Списък на новините
Въведете дума или изречение за търсене :
Резултати от търсенето в секция 'Новини' : 1000
Дата Заглавие Видяна