(затвaряне)

Академични Оскари 2021

21-12-2021


На специална церемония, наречена "Академичните Оскари 2021", бяха отличени най-добрите висши училища у нас. МУ-София е първенец в най-много направления от профилираните училища.

Ректорът, акад. Лъчезар Трайков получи наградата с думите:

“Благодаря на организаторите за това отличие. Благодаря много на всички студенти, преподаватели и на ректорите преди мен. Бих искал да подчертая, че наш ключов приоритет е подкрепата за младите ни учени. Тази година започнахме да финансираме публикациите им в реферирани издания с цел да улесним кариерното им развитие и да ги мотивираме да останат тук. Разработихме система за индексиране на работната заплата на нашите преподаватели, която отчита научната им работа. Наскоро индексирахме и заплатите им, и стипендиите на студентите с 10%, като се надяваме, че това говори за значението на младите хора за МУ-София”.


Ректорът благодари специално и на ректорите на другите Медицински университети в страната, защото ”с тях през годината постигнахме единомислие по важни за развитието ни въпроси, най-вече по темите, засягащи автономията на университетите и учредихме сдружение, в което да работим заедно в тази насока”.

Призовете са базирани на Рейтинговата система на висшите училища в България – годишната класация, провеждана от Министерството на образованието и науката и външен консорциум за 11-ти път. МУ-София вече над десетилетие е на първо място в своите професионални направления.

Тази година сме лидер в следните сфери:
  • Медицина
  • Дентална медицина
  • Фармация
  • Обществено здраве
  • В петото направление – Здравни грижи – университетът заема престижното второ място.

Източник на новината: https://www.facebook.com/MedicalUniversityOfSofia

Списък на новините
Въведете дума или изречение за търсене :
Резултати от търсенето в секция 'Новини' : 972
Дата Заглавие Видяна