(затвaряне)

На добър час, първокурсници!

28-09-2021


На тържествена церемонията, открита от председателя на Общото събрание акад. Ваньо Митев бе отрита новата учебна година за най-престижното медицинско учебно заведение в страната – Медицински университет София.  Присъстваха министърът на образованието проф. Николай Денков, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, зам.-кметът на Столична община по „Финанси и здравеопазване“ г-н Дончо Барбалов. Сред гостите бяха и председателят на БЛС д-р Иван Маджаров,  на БФС - проф. Асена Сербезова, г-жа Милка Василева, председател на  БАПЗГ, ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров, зам.-ректорите на МУ-София, деканите на отделните факултети,  преподаватели и  родители.


Ректорът на университета акад. Лъчезар Трайков поздрави първокурсниците. В словото си той благодари на всички колеги за значителния принос в разработването на процедурите за прилагане на новия модел на обучение и преподаване, за осъществяване на концепцията за модерен „виртуален университет“.

Поздравления отправиха министърът на образование проф. Денков и здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

От името на всички първокурсници отговори на поздравленията Десислава Крънчева, първа по успех сред жените, приети тази година в МУ-София.


На специална церемония своите студентски книжки получиха лично от Декана  първокурсниците на най-желания и престижен факултет – Медицинския. Тази учебна година те са 180. Деканът на Медицински факултет – проф. д-р Димитър Буланов се обърна към тях с емоционално слово, поздравления отправиха и заместник- деканите – проф.д-р Постаджиан, проф. д-р Георгиев, проф. д-р Желев и доц. д-р Седлоев. Антоана Гочева от Асоциацията на студентите медици ги прикани да се приобщят към медицинската общност.

 


Списък на новините
Въведете дума или изречение за търсене :
Резултати от търсенето в секция 'Новини' : 1019
Дата Заглавие Видяна