(затвaряне)

Носител на Златен Хипократ за 2020 на МУ-София ще специализира в САЩ

19-04-2021


Това е д-р Георги Галев, който е приет за специализация по патология в Cleveland Clinic, САЩ, съобщиха от МУ-София.

Той е единственият българин, приет в престижната клиника през 2021 г. Според класацията на сп. Newsweek това е втората най-добра клиника в света (водеща в класацията е Mayo Clinic в Рочестър, Минесота).

„Благодарен съм на преподавателите ми в МУ-София, на д-р Дакова и на колегите ми в Клиничната патология на „Токуда“, защото без отличната базова и специализирана медицинска подготовка няма как да се състезаваш за най-добрите болници в света!”, казва д-р Георги Галев.

През 2020 г. д-р Георги Галев завърши Медицински факултет на МУ-София с наградата „Златен Хипократ“, с която се отличават медици, получили отличен от „цялото обучение и държавните изпити, активно участвали в студентски научни кръжоци, регистрирали първи научни прояви (минимум две публикации и две участия в научни сесии, конференции, симпозиуми и конгреси)“. През последната година д-р Галев специализира в Аджибадем сити клиник болница Токуда, София.

Цялото обучение в Cleveland Clinic ще продължи четири години, с допълнителна възможност за тясна специализация в областта на патологията в рамките на една допълнителна година.

Източник на новината: https://medicalnews.bg/

Списък на новините
Въведете дума или изречение за търсене :
Резултати от търсенето в секция 'Новини' : 1000
Дата Заглавие Видяна