(затвaряне)

In Memoriam

07-12-2020

С прискърбие ви съобщаваме, че на 05.12.2020 г. внезапно ни напусна проф. д-р Димитър Джеров,  изтъкнат ортопед, дългогодишен ръководител на Клиниката по ортопедия и травматология към Института за лечение на чужди граждани, на  Катедрата по ортопедия и травматология и два мандата Ректор на Медицински универеситет - София.

През годините проф. Джеров се изгражда като специалист, изминавайки своя път на развитие през Районна болница – Берковица като хирург, асистент в Катедрата по анатомия и хистология при ВМИ – София, научен сътрудник в Лабораторията по биомеханика към Научния институт по ортопедия и травматология и Втора ортопедична клиника на Медицинска академия, до върха в своето развитие Ректор на Медицински университет. Бил е член на специализиран научен съвет, председател на Централната етична комисия към БЛС, член на Националната агенеция за оценяване и акредитация и председател на научната комисия при  ВАК.

Проф. Джеров остави множество добре обучени лекари-ортопеди в своята практика като хирург и преподавател в Медицински факултет на Медицински университет – София. Има множество научни публикации в различни области на медицинската наука – антропология, експериментална морфология,  ортопедия и травматология и др.

Поклон пред паметта му.


Ръководството на
Медицински факултет
При Медицински университет
София

Списък на новините
Въведете дума или изречение за търсене :
Резултати от търсенето в секция 'Новини' : 1014
Дата Заглавие Видяна