(затвaряне)

Нощ на учените МУ София - покана

24-11-2020


Уважаеми колеги и приятели,

      За поредна година имаме удоволствието да ви поканим на Европейска нощ на учените 2020 в Медицински университет – София. Тази година ще бъдем заедно в Европейската нощ на учените на 27 и 28 ноември изцяло виртуално. Европейската нощ на учените е мега събитие, което всяка година се провежда по едно и също време в над 300 града в цяла Европа и по света. FRESHER (Find Research Everywhere, SHare and expERience) е иновативен проект за Европейска нощ на учените 2018-19, финансиран от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020“.

      Медицински университет – София (МУ – София) за четвърта поредна година ще отбележи Нощта на учените. Подготвили сме програма, включващ а разнообразни събития включващи виртуална разходка в лабораторийте на Център по Молекулна медицина и презентации от специалисти в областта на генетиката и молекулярната биология.

      Учените от Центъра по Молекулна медицина и Катедра Медицинска Химия и Биохимия на Медицинския факултет в  МУ-София ще ви запознаят с най-новите технологии за разчитане на гени, както и с възможностите за изследване едновременно на всички промени в нашия геном, протеом и метаболом. В забавна он лайн викторина ще разберем какви са познанията им в областта а генетиката.

      Ще имате възможност виртуално да посетите и разгледате най-модерните научни лаборатории за генетични, метаболитни и клетъчни изследвания в България. Млади учени  ще демонстрират различни технологии.

    В специална лекция от Проф. д-р Радка Кънева- „Биобанките –инвестиция в бъдещето“, ще може да поговорим за това какво представляват и колко са важни биобанките за развитие на науката и персонализаираната медицина, както и да разберем отношението на хората към тях.

Пълната програма на събитието може да видите ТУК

Линк към събитието ТУК

Надяваме се за пореден път Европейската нощ на учените в МУ – София да привлече вниманието на малки и големи любители на науката, бъдещи изследователи и лекари!

 

Начало 17 ч.,  27.11.2020 г. (петък)

 

Моля заповядайте!

ОЧАКВАМЕ ВИ!

 

С уважение

Екипът на Център по молекулна медицина, Катедра по Медицинска химия и биохимия, МФ, МУ-София

Списък на новините
Въведете дума или изречение за търсене :
Резултати от търсенето в секция 'Новини' : 1014
Дата Заглавие Видяна