(затвaряне)

Международен уебинар

02-07-2020

Онлайн научните срещи за ортопеди, организирани от МУ-София се разрастват на международно ниво:

По инициатива на Катедрата по ортопедия и травматология на Медицински Университет - София за пръв път бе проведен международен вебинар на тема Ревизионно протезиране на тазобедрената става.

Програмата онлайн семинари с цел продължаване на научната дейност на ортопедичната общност в новите условия на Covid-19 започна през месец май тази година като алтернативен подход за обмен на опит между специалистите в сферата. Проведоха се 4 онлайн срещи по теми, засягащи колянното и тазобедрено ендопротезиране.

 

Участие като лектори в курсовете взеха водещи хирурзи от страната и чужбина. Растящият брой на участниците в научните срещи и активното им присъствие в дискусиите по актуалните теми, провокира популяризиране на събитието и извън пределите на страната. 

 

В последния вебинар на тема „Ревизионно тазобедрено ендопротезиране“, редом с проф. Пламен Кинов от Катедрата по ортопедия на МУ София и д-р Йордан Вълешков от МУ Плевен, международни лектори бяха prof. George Macheras от Гърция и prof. Francesco Benazzo от Италия. 

 

Водещите европейски ортопеди и родните специалисти представиха на над 110 участници в онлайн срещата специфични техники за извършване на най-сложното ревизионно протезиране на тазобедрената става. В продължила над час дискусия бяха объдени детайли и решения, които биха могли да приложат при лечението на пациенти с тежка тазобедрена патология. Родните ортопеди, както и над 50 чуждестранни участници (основно от Гърция, Португалия и Израел, както и от цяла Европа)  имаха възможност да се запознаят с тенденциите и иновациите в областта на ревизионното протезиране на тазобедрената става.

 

Списък на новините
Въведете дума или изречение за търсене :
Резултати от търсенето в секция 'Новини' : 1000
Дата Заглавие Видяна