(затвaряне)

Проф. д-р Ханс Беарбоом беше удостоен с Доктор Хонорис Кауза на МУ-София

17-12-2019По предложение на Ректора и след съгласуване с РРС,  Медицински университет – София удостои с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ проф. д-р Ханс Беарбоом.Тържествената церемония се състоя в Аула „Максима“ на УМБАЛ „Света Екатерина“ на 13 декември от 14 часа.

Проф. д-р Ханс Беарбоом е завеждащ клиниката по оториноларингология и пластична хирургия при Университетска болница „Шарите“- Берлин. Специализирал е в САЩ и Холандия има допълнителна специализация по Пластична хирургия и Алергология. Асоцииран професор по отоларингология в университета в Хумболт Берлин. Бил е председател на Северногерманското дружество по оториноларингология, а от 2011 г. е медицински директор на Park-Klinik Weißensee (aкадемична болница на Charite University Clinic).

Почетното звание „ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА“ НА МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ-СОФИЯ се връчва на Prof. Dr. med. Hans Behrbohm, MD за :

  1. Многопосочни професионални и академични изяви като един от водещите специалисти в областта на оториноларингологията не само в Европа, но и в света. (становище Вх. № 7504/ 18.10.2019 г. от проф. д-р Дияна Попова, ръководител Катедра по оториноларингология на МУ-София)
  2. Значима научна продукция: авторство на над 200 научни публикации, 5 учебника, създател на над 10 нови хирургични инструменти, 2 нови хирургични техники, основани на неговата теория за ролята на средната конха и була етмоидалис.
  3. Изготвяне на учебници в областта на оториноларингология, които се използват активно за обучение на англоговорящите студенти в МУ-София.
  4. Личният му принос свързан с радикалното и реконструктивно лечение в тази област на над 10 българи, от които на едно дете и то безвъзмездно.
  5. Удостояването му с редица отличия, като Наградата Хумболт на Хумболтовия университет, Берлин, Първа награда на Британската медицинска асоциация, Златен медал на Индийското ринологично общество, Почетния знак на Българската Академия на Науките които показват международната му известност и научно-преподавателската значимост.

Източник на новината: mu-sofia.bg

Списък на новините
Въведете дума или изречение за търсене :
Резултати от търсенето в секция 'Новини' : 1014
Дата Заглавие Видяна