(затвaряне)

Тържествено бе открита новата учебната година в МУ-София

16-09-2019


На официална церемония в аулата на СБАЛАГ „Майчин дом“ на 12.09 бе открита новата учебна година в Медицински университет – София. Прага на Алма Матер прекрачи 102-рият випуск на най-стария и престижен медицински университет в страната.

На тържеството присъстваха зам.- министъра на образованието и науката Карина Ангелиева, зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева, председателят на съвета на ректорите на висшите училища в България проф. Любен Тотев, председателят на БЛС д-р Иван Маджаров, председателят на БАПЗГ Милка Василева, директори на университетски болници, преподаватели.

Новоприетите първокурсници в професионалните направления медицина, дентална медицина, фармация, здравни грижи и обществено здраве, бяха приветствани от ректора проф. Виктор Златков. „Като дългогодишен преподавател зная, че този ден е вълнуващ, преди всичко за тези, които преминаха с тежки приемни изпити своя първи „Рубикон“ в бъдещата, надявам се успешна и дълготрайна професионална реализация. За мен е чест да Ви поздравя, както за труда, така и за успеха, който сте постигнали, следвайки пътя към него. И нека ярките Ви изяви да бъдат Вашите непреходни спомени от студентските години, каза в словото си проф. Златков. Той поздрави първокурсниците за техният избор, заявявайки, че МУ–София, със своята стогодишна история, е висшето училище, спечелило водещо място в нашето общество, благодарение на своите отлично подготвени кадри и значими постижения в учебната, научната и лечебна дейност.

Тази година само един кандидат-студент в специалност медицина е постигнал максимален бал от 36.00 т. Това е Гергана Павлова Николова. За високия успех тя получи като подарък първите медицински пособия – лекарска слушалка и апарат за кръвно налягане. Новите студенти бяха поздравени от зам.-министъра на образованието и науката г-жа Карина Ангелиева, която ги насърчи да правят наука и да останат да практикуват в родината си. Зам.-министърът на здравеопазването г-жа Жени Начева също пожела на добър час на бъдещите лекари. МУ- София обучава своите студенти в условия на голяма конкуренция, но добрите преподаватели и учебните условия са решаващ фактор за високия успех, категоричен бе в приветствието си проф. Тотев.

Д-р Иван Маджаров и г-жа Василева също пожелаха на новите студенти упоритост в обучението, но да не пропускат хубавите моменти от младостта си. „Постигнатото от Медицински университет-София през годините на своята едновековна история е плод на труда и постоянството, отдадеността и професионализма на всички преподаватели и служители на Университета. Възползвайте се в пълен обем от него! На тези от вас, които за пръв път през тази година прекрачват прага на Медицински университет – София пожелавам кураж, постоянство и нестихващ интерес при овладяване на теоретичните и практическите знания и умения в избраната от Вас специалност, а на всички колеги и академични преподаватели – ентусиазъм, самочувствие и принципност в работата, каза в приветственото си слово председателят Студентски съвет Видин Кирков. От името на новоприетите студенти поздрав към колегите си отправи първокурсничката Ивамина Балтова.

Списък на новините
Въведете дума или изречение за търсене :
Резултати от търсенето в секция 'Новини' : 1014
Дата Заглавие Видяна