(затвaряне)

В „Майчин дом“ беше демонстрирана хирургичната система Da Vinci

11-07-2019На 27 юни 2019 г. в Университетската специализирана болница за активно лечение по Акушерство и гинекология „Майчин дом“ беше демонстрирана хирургичната система Da Vinci. На събитието присъстваха патриарх Неофит, предсетателя на народното събрание Цвета Караянчева, министър Кирил Ананиев, Кмета на София Йорданка Фандъкова, Омбудсмана на РБ Мая Манолова, Изп. Директор на УМБАЛ „Александровска“ доц. Д-р Костадин Ангелов, Декана на Медицински факултет при Медицински университет – София - чл. Кор. Проф. д-р Иван Митов, дм, дмн, колеги от университетските болници.


Имаше изказвания от официалните гости, между които министър Ананиев, Декана на Медицински факултет и други.
В речта си Чл. Кор. Проф. д-р Ив. Митов изтъкна приноса на Медицински факултет и Медицински увинерситет при закупуването на робота. Медицинският факултет оказа финансова помощ не без активното съдействие на ръководството на Медицински университет – София в лицето на Ректора проф. д-р Виктор Златков, дм.:
“Честито на УБ „Майчин дом“, болницата и Катедрата по АГ, както и на Катедрите по урология и хирургия от УБ „Александровска“ за въвеждане в експлоатация на роботизираната хирургична система Da Vinci.
Изминаха почти три години от зараждането на идеята за закупуване на апарата. Поради значително високата за факултета стойност, трябваше да се намери механизъм за обединяване усилията на няколко институции – МФ при МУ-София, Министерството на здравеопазването и УБ Майчин дом.


Със закупуването на робота Da Vinci въвеждаме високо иновативната медицина в практиката на нашите водещи УБ и хирургични катедри в Медицинския факултет. За МФ това е най-голямата единична инвестиция в апаратура през последните 30 години и затова очакваме съответната възвращаемост в обучението на стотиците български и чуждестранни студенти и специализанти в хирургичните специалности.„
С обучението на преподавателите от Медицински факулетат за работа с Роботизираната хирургична система Da Vinci, факултета ще се нареди на едно от водещите места в образованието на студентите и докторантите по хирургия, акушерство и гинекология, и урология, което е една значителна инвестиция в бъдещето на медицинското образование у нас.

Списък на новините
Въведете дума или изречение за търсене :
Резултати от търсенето в секция 'Новини' : 1019
Дата Заглавие Видяна