(затвaряне)

Президентът на Международната Диабетна Федерация (IDF) Проф. Нам Чо, посети Катедрата по ендокринология на МФ, МУ-София

10-06-2019

Президентът на Международната Диабетна Федерация (IDF)  Професор Нам Чо, посети Катедрата по ендокринология на МФ, МУ-София, която е Център за върхови постижения в областта на грижите за захарен диабет и Център за обучение по захарен диабет на Международната Диабетна Федерация.             


Президентът на Международната Диабетна Федерация – Професор Нам Чо, който беше в България като поканен гост-лектор на 18-я Международен конгрес по медицински науки (ICMS), посети Катедрата по ендокринология на Медицински Факултет, МУ-София, която  е Център за върхови постижения в областта на грижите за захарен диабет и Център за обучение по захарен диабет на Международната Диабетна Федерация. От 2018г. Катедрата по ендокринология е част от Училището по диабет на Международната Диабетна Федерация (IDF) и е включена в международна мрежа, която създава, координира, подпомага и провежда висококачествено обучение на здравни специалисти по проблемите на захарния диабет. Това е признание за дългогодишния опит на Катедрата по ендокринология като водещ център за следдипломно обучение по ендокринология.

По време на срещата професор Нам Чо се запозна подробно с научно-изследователската и преподавателската дейност на Катедрата по ендокринология. Той поздрави искрено колектива за многобройните активности и постижения в областта на захарния диабет - кампанията „Да приемеш диабета присърце“ на Международната Диабетна Федерация, в която България се представи на първо място в света, благодарение и на активното участие на Катедрата по ендокринология; училището по диабет за студенти по медицина във връзка със Световния Ден на Диабета; разработеният от колектива на Катедрата първи интерактивен сайт за пациенти със захарен диабет; активното участие в национални и международни научно-изследователски проекти; международните курсове по линия на Международната Диабетна Федерация „Стъпка по стъпка при диабетно стъпало“, и на Европейската Асоциация за Изучаване на Диабета (EASD) – три курса през последните 4 години с над 200 участници от повече от 25 страни, както и множеството публикации в престижни международни издания на членовете на академичния състав. Професор Нам Чо прояви подчертан интерес и оцени високо дейността в областта на превенцията на захарния диабет в Катедрата - разработената и действаща вече 13 години стратегия за скрининг и превенция на захарен диабет.

Професор Нам Чо посочи България, в лицето на Катедрата по ендокринология, като пример за подражание в областта на грижите за хората със захарен диабет и подчерта, че с компетентността, ентусиазма и опита си, както и с квалифицираните си преподаватели, Катедрата по ендокринология отговоря на световните стандарти за провеждане на обучение по проблемите на захарния диабет, с което заслужено ще продължи да бъде част от училището по диабет на Международната Диабетна Федерация.

Списък на новините
Въведете дума или изречение за търсене :
Резултати от търсенето в секция 'Новини' : 1019
Дата Заглавие Видяна