(затвaряне)

На тържествена церемония в зала №1 на НДК 435 възпитаници на Медицински факултет – София произнесоха Хипократовата клетва

25-01-2019

На тържествена церемония в зала №1 на НДК 435 възпитаници на Медицински факултет – София произнесоха Хипократовата клетва и от днес те вече са нашите лекари – образовани, красиви, амбициозни и човечни. От тях четирима са пълни отличници – само дами, за първи път сред тях има и чужденка. Д-р Еман Айман Аниес Абделфатах отговори на всички привествия с вдъхновено слово на три езика. Освен наградата „Златен Хипократ” за първи път ще получат и парична награда от 2500 лв. от наследството на д-р Андрей Георгиев от САЩ. Той завеща над 1 млн. долара на Медицинския университет в София.

Емоционални слова поднесоха Деканът на Медицински факултет – чл. кор. проф. д-р Иван Митов и Ректорът на МУ София – проф. д-р Виктор Златков. Младите лекари бяха поздравени от Ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и от Председателя на БЛС д-р Манджаров, както и от Председателя на Съвета на Ректорите- проф.Любен Тотев. Тази година бъдещите медици събраха пари и закупиха апарат за детското отделение на Болницата в Перник. Те се надяват тази кауза да се превърне в традиция. Вълнуващ момент беше и връчването на Факелът на човечността от абсолвентите на първокурсниците по медицина. С нестихващи аплодисменти бе и музикалния поздрав на трио Тенорите.

На добър път, випуск 2018 !

Списък на новините
Въведете дума или изречение за търсене :
Резултати от търсенето в секция 'Новини' : 989
Дата Заглавие Видяна