(затвaряне)

Новини от междуднародната дейност на ректората на МУ-София

19-06-2018

На 15 юни 2018 год., в Ректората на Медицински университет - София, се проведе работна среща между японският посланик, н.пр. Масато Ватанабе и ректора на Медицински университет - София - проф. д-р Виктор Златков, дм. На срещата, инициирана от посолството на Япония се обсъди дългогодишното академичното и научно-изследователско сътрудничество на Медицински университет – София с японски университети, между които Университета на Хирошима, Медицински колеж Хиого и Университета на Киото, академичният обмен по програма ЕРАЗЪМ+, както и разширяване на сътрудничеството с други медицински университети от Япония.

В дискусията взеха участие още: г-жа Юмико Хаясака, политико-икономически съветник в посолството на Япония, проф. д-р Николай Лазаров, професор по анатомия в Медицински университет – София и председател на Изпълнителния съвет на Фонд „Научни изследвания“ към Министерство на образованието и науката, както и представители на отдел „Международна интеграция и проектно финансиране“ в Ректората – проф. д-р Радослав Гърчев - ръководител на отдела, и г-жа Савена Борисова - Еразъм координатор на МУ-София.

Допълнително беше обсъдена програмата свързана с предстоящото посещение в България на Нобеловия лауреат за медицина от 2012 год. – проф. Шиня Яманака от университета на Киото, чиито проучвания разкриват механизма, по който зрелите клетки могат да бъдат препрограмирани, като плурипотентни. По време на своя престой в София проф. Яманака ще изнесе лекция по темата, на 20 август 2018 год.

Списък на новините
Въведете дума или изречение за търсене :
Резултати от търсенето в секция 'Новини' : 1000
Дата Заглавие Видяна