(затвaряне)

MУ – София раздава награди за наука

02-04-2018

Висшето училище чества патронния си празник на 7–и април

С тържествени събития Медицинският университет (МУ) в София ще отбележи патронния си празник на 7–и април, когато е и Световния ден на здравето. Oще на 4 април в сряда академичната общност ще поднесе венци пред Докторския паметник от 16 ч.

След това ръководството на МУ-София ще раздаде годишните си награди за научно-изследователска и преподавателска дейност на официална церемония в Музикалния театър в столицата. В навечерието на тазгодишния 7 април най-старата медицинска Алма Матер ще отличи водещи имена в българската медицина. Наградите ще връчи ректорът проф. Виктор Златков.

Почетният знак "AESCULAPIUS" на МУ – София за принос в развитието на българската медицина ще бъде връчена на чл.кор. проф. Иван Митов, който е и декан на висшето училище. С наградният знак „PANACEA" за особени приноси при преподаването и научно-изследователската ще бъдат отличени акад. проф. Борис Тенчов, проф. Сабина Захариева и проф. Тихомира Златанова. Лентата "SIGNUM LAUDIS" за особени приноси в развитието на МУ-София пък ще бъде връчена на проф. Борислав Владимиров, проф. Красимира Янева – Рибагина, проф. Илко Гетови доц. Цветанка Живкова.

За първи път ще бъдат връчени обновените наградни знаци "AESCULAPIUS" и „PANACEA", дело на младия, но изключително талантлив скулптор Красимир Кръстев-Ломски, ученик на Георги Чапкънов. По времето на събитието Деканът на Медицински факултет към МУ-София ще отличи преподаватели от Медицински факултет със съответните годишни награди за наука.

Източник на новината: https://clinica.bg/

Списък на новините
Въведете дума или изречение за търсене :
Резултати от търсенето в секция 'Новини' : 988
Дата Заглавие Видяна