Студентска кръводарителска кампания

11-10-2019

В периода 21 октомври - 10 декемви 2019г. ще се проведе есенна студентска кръводарителска кампания. Провеждането на кампанията със студентите, преподавателите и медицинските служители на Медицински факултет при Медицински университет - София и УАГБ "Майчин дом" ще бъде на 29 и 30 октомври 2019г.

Прочетете повече

Участие на Медицински факултет в лятна школа за обучение на учители по физика на тема „Физика на човека“

04-10-2019

Тазгодишната лятна школа за учители по физика бе на тема ”Физика на човека”, тематика която естествено се вписва в дейността на катедрата по „Медицинска физика и биофизика” към МФ на МУ-София.

Прочетете повече

Покана за Европейска нощ на учените 2019 в Медицински университет – София

25-09-2019

Уважаеми колеги и приятели,

За поредна година имаме удоволствието да ви поканим на Европейска нощ на учените 2019 в Медицински университет –София.Тази година ще бъдем заедно в Европейската нощ на учените на 27 септември. Европейската нощ на учените е мега събитие, което всяка година се провежда по едно и също време в над 300 града в цяла Европа и по света.REFRESH (Relate, Experience, Find Research Everywhere and SHare) е иновативен проект за Европейска нощ на учените 2018-19, финансиран от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020“.

Прочетете повече

Тържествено бе открита новата учебната година в МУ-София

16-09-2019


На официална церемония в аулата на СБАЛАГ „Майчин дом“ на 12.09 бе открита новата учебна година в Медицински университет – София. Прага на Алма Матер прекрачи 102-рият випуск на най-стария и престижен медицински университет в страната.

На тържеството присъстваха зам.- министъра на образованието и науката Карина Ангелиева, зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева, председателят на съвета на ректорите на висшите училища в България проф. Любен Тотев, председателят на БЛС д-р Иван Маджаров, председателят на БАПЗГ Милка Василева, директори на университетски болници, преподаватели.

Прочетете повече

Конкурсна кампания на Фондация „Еврика“

04-09-2019

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

За седемнадесета поредна година стартирахме конкурсната кампания за определяне на носителите на именните стипендии на Фондация "Еврика".

Прочетете повечеПреглед на всички новини