Практически курс "Основни принципи на кожните шевове"

02-12-2019


Катедрата по Ортопедия и травматология към МУ- София проведе на 21.11. 2019 г. в Университетската специализирана болница по ортопедия” Проф.Б. Бойчев” теоретичен и практически курс на тема “ Основни принципи на кожните шевове” за чуждестранни студенти по медицина. Обучението се осъществи със съдействието на Асоциацията на шведските студенти по медицина в София (SLF Student Utland Sofia). По време на курса се дискутираха въпроси свързани с физиологията на кожното зарастване и подхода към пациенти с кожни рани.

Прочетете повече

Курс „Предприемачество. Иновации. Дигитализация“

21-11-2019

Медицински факултет организира първия по рода си курс „Предприемачество. Иновации. Дигитализация“, който стартира на 22 ноември (петък) от 15.00 часа в аудиторията на СБАЛАГ Майчин дом. Курсът е насочена към студенти и докторанти по медицина, които искат да работят върху развитие на предприемачески начин на мислене, да научат повече за бъдещето на медицината от гледна точка на дигитализацията, изкуствения интелект и да участват активно в тези процеси.

Прочетете повече

Оферта за зимна почивка в Семково за служители на МУ-София

20-11-2019


В курортен комплекс Семково е разположена учебно-оздравителната спортна база на Технически университет - София. Тя е на разположение и на служителите на МУ-София. Представлява масивна сграда на 3 етажа с капацитет 100 места. Базата разполага с 36 стаи, 4 апартамента и 5 туристически спални. Във всяка стая има локално отопление, самостоятелна баня.

Прочетете повече

Стипендии за отлични студенти, които имат нужда от финансова подкрепа

15-11-2019


Вече 15 години Международна фондация "Св. Св. Кирил и Методий" реализира една благородна инициатива, адресирана към отлични студенти у нас, които имат нужда от социална подкрепа. По волята на дарители от САЩ (семейство Нели и Робърт Гипсън) всяка есен се връчват 100 стипендии "Нели и Робърт Гипсън".

Прочетете повече

Александровска болница празнува своя 140-годишен юбилей

14-11-2019

АЛЕКСАНДРОВСКА БОЛНИЦА ПРАЗНУВА СВОЯ 140-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

На 12.11.2019 г. в зала 3 на НДК, екипът на най-старата университетска болница „Александровска“ отбеляза тържествено 140 години от създаването ѝ, в присъствието на ключови фигури на държавния, обществения и културния елит на страната, дипломатически лица, партньори и приятели на болницата.

На 23 май 1878г. в отговор на потребността от болница за жителите на София, губернатор Пьотр Алабин дава предложение за създаването ѝ. Година по-късно, съгласно клаузите на Берлинския договор, руската военновременна болница напуска страната и оставя почти цялото си имущество заедно със своите 45 болни за долекуване. На нейно място през 1879г. се създава Софийската първостепенна болница със статут, задачи и функции на национална медицинска институция.

Прочетете повечеПреглед на всички новини