In Memoriam

06-01-2023

Уважаеми колеги, докторанти, студенти и служители,

С дълбока печал съобщаваме, че на 05.01.2023 г. почина професор д-р Миладин Александров Апостолов, дмн.

Загубихме един дълбоко уважаван лекар, преподавател и учен. Проф. Миладин Апостолов бе харизматична личност, автор на множество учебници, монографии, научнопопулярни книги и сборници по история и философия на медицината. Той положи основите на преподаване на дисциплините история на медицината (1972), история на медицината и сестринството (1996), връзки с обществеността в здравеопазването (1997) и др. Пръв декан на Факултета по обществени науки в Медицинска академия – София, високо интелигентен и ерудиран, проф. д-р Миладин Апостолов  успя да развие образователните и научно-изследователските традиции на преподаването по история и философия на медицината, социална медицина и медицинска етика, които преподаваше в медицинските университети в София, Варна, Плевен и Враца.

Прочетете повече

Януарска изпитна сесия - графици

03-01-2023

Прочетете повече

Анкетна система Лумина е отворена

29-12-2022

Уважаеми студенти,

Анкетната система Лумина е отворена за първи, втори и трети курс и е достъпна тук. При възникнали проблеми, моля пишете на имейл support@medfac.mu-sofia.bg.

Прочетете повече

Обявиха студент и преподавател на годината – 2022

21-12-2022


На официална церемония в аулата на СБАЛАГ "Майчин дом" бяха обявени наградените за "Студент и преподавател на годината" на Медицински университет - София за 2022 година. Традиционният вече конкурс, провеждан ежегодно от Студентски съвет, отличи най-заслужилите студенти и любими преподаватели.

Прочетете повече

Допълнителна държавна изпитна сесия 6 курс

16-12-2022

Прочетете повече