Записване на новоприети студенти специалност 'Медицина'

15-07-2019

І-во  КЛАСИРАНЕ 

ОТ  16.07.2019 г. /ВТОРНИК/  ДО 22.07.2019 г. /ПОНЕДЕЛНИК  - до 12.00 ч./

ПРИЕМНО  ВРЕМЕ

СУТРИН  от 8.30 ч.  до 12.30 ч.

СЛЕД ОБЯД от 13.00 ч. до 15.30 ч.ПОЧИВНИ  ДНИ - СЪБОТА И НЕДЕЛЯ


Записването на  студентите се извършва в СБАЛАГ  „Майчин дом“, ДЕКАНАТ ПО МЕДИЦИНА – ІІ ет., ст. 201

Прочетете повече

В „Майчин дом“ беше демонстрирана хирургичната система Da Vinci

11-07-2019


На 27 юни 2019 г. в Университетската специализирана болница за активно лечение по Акушерство и гинекология „Майчин дом“ беше демонстрирана хирургичната система Da Vinci. На събитието присъстваха патриарх Неофит, предсетателя на народното събрание Цвета Караянчева, министър Кирил Ананиев, Кмета на София Йорданка Фандъкова, Омбудсмана на РБ Мая Манолова, Изп. Директор на УМБАЛ „Александровска“ доц. Д-р Костадин Ангелов, Декана на Медицински факултет при Медицински университет – София - чл. Кор. Проф. д-р Иван Митов, дм, дмн, колеги от университетските болници.

Прочетете повече

Международен симпозиум по спешна медицина - Медицински университет София

05-07-2019

Прочетете повече

"Майчин дом" се сдоби с робот "Да Винчи" за 6 млн. лева

01-07-2019


В "Майчин дом" беше открита роботозирана система за хирургия "Да Винчи", от която ще могат да се възползват пациенти от цялата страна. Тази придобивка е достояние на всички български граждани. Стойността на апаратурата е 6 млн. лв., от които 2 млн. лв. са инвестиция от Министерството на здравеопазването, 2 млн. лв. от МУ-София и 2 млн. лв. от "Майчин дом". Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пред журналисти в университетска акушеро-гинекологична болница след представянето на роботизираната хирургична система за безкръвни операции "Да Винчи".

Прочетете повече

Министерството на образованието и науката присъди наградата „Питагор" на Проф. дмн.д-р Елисавета Наумова – Григорова

19-06-2019


За 11-та поредна година Министерството на образованието и науката присъди наградата „Питагор“, за съществен принос в развитието на науката.Един от отличените учени е Проф. дмн.д-р Елисавета Наумова – Григорова, създател и ръководител на първата Катедрата по клинична имунология при Медицинския факултет на Медицинския университет – София. Проф. Наумова развива и утвърждава българската школа по клиничната и трансплантационната имунология.

Прочетете повечеПреглед на всички новини