Покана да се присъединим към Похода на мъдростта и толерантността на 15 март, неделя - пред храм "Св. София"

28-02-2020

Скъпи съграждани,

Името на нашия град - София, обозначава и произлиза от древната идея за Премъдростта Божия, въплътила вечните ценности на Вярата, Надеждата и Любовта. В нашата София историята е оставила своите вечни послания за хармония и толерантност, за сътрудничество и разбирателство. В сърцето на нашия град храмовете на световните религии съжителстват вече дълги векове, а издаденият тук от император Галерий „Едикт на Толерантността“ се е превърнал в ключов камък на европейската история. Част от нашия общочовешки дълг към предците ни и към историята е да укрепваме традициите на хармония и толерантност, да пренасяме ценностите на София напред във времето и да ги предаваме на идните поколения.

Прочетете повече

не!СРЕЩА "Анатомия на иновациите в медицината"

27-02-2020


не!СРЕЩА "Анатомия на иновациите в медицината" ще се проведе на 05.03.2020г. с начален час 16:00ч. (регистрация) и ще представи чрез един нестандартен формат, възможностите за създаване на иновации в медицината в България за студенти от различни специалности към Медицински университет-София.

Линк за регистрация: https://unmeeting.eventbrite.com/

Прочетете повече

МУ-София представи победителите в конкурса за нова сграда

18-02-2020


Общественото представяне на проектите за нова сграда на Медицински университет- София се състоя на 14 февруари в пространството на „Ларгото“ между МС и Президенството.

След проведен открит конкурс авторитетно жури класира седем проекта.  Участниците, заемащи първите три места получават парични награди, според решение на Академичния съвет на МУ-София, осигурени от наследството на лекаря емигрант д-р Андрей Георгиев.

Прочетете повече

Образна анатомия на централна нервна система

17-02-2020

Първото занятие на свободноизбираемия курс по Образна анатомия на централна нервна система ще се състои на 24.02.2020 год. (понеделник). Занятията ще се провеждат в анатомична аудитория „Чл.-кор. проф. д-р Димитър Каданов“ от 17.30 часа. Лектори на курса ще бъдат проф. Н. Лазаров и доц. Д. Златарева.

Курсът е предназначен за студенти по медицина и дентална медицина от всички курсове, които проявяват интерес към изучаване на принципите и приложението на образната анатомия в медицинската практика за клинични цели. Завършилите успешно модула ще получат сертификат и ще придобият ECTS 1.5 кредита.

Прочетете повече

ЕРАЗЪМ+ ИНФО ДЕН в МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ - СОФИЯ

11-02-2020


Заповядайте на 27.02.2020 г. (ЧЕТВЪРТЪК) от 13:00 ч

Прочетете повечеПреглед на всички новини