Започва онлайн приемът на документи за кандидатстване за държавни стипендии по ПМС-90 за летен семестър на2021/22г.

22-03-2022

Уважаеми кандидат-стипендианти,
Документи за кандидатстване за държавните стипендии по ПМС-90 за летен семестър на учебната 2021/2022 г., ще бъдат приемани онлайн, според изискванията на съответното основно звено. Kандидатстването ще се извърши в периода 23.03.2022г. до 12.00 часа на
06.04.2022г. 
За тази цел, всеки кандидат-стипендиант от основните звена на МУ-София, който трябва да подава документи, във връзка с кандидатстването си за стипендия (*за кандидатите от категория 2 това е задължително), трябва да направи следното:

Прочетете повече

Нова стипендия за студенти-медици в МУ-София

22-03-2022

Стипендия за студенти по медицина в Медицински университет-София отпуска благотворителна фондация „Жени и Александър Дърводелски“, базирана в САЩ.

Прочетете повече

Ръководство по Пропедевтика на Вътрешните болести на Медицински факултет при Медицински университет - София

10-03-2022

Уважаеми студенти,

От печат излезе Ръководство по Пропедевтика на Вътрешните болести на Медицински факултет при Медицински университет - София. Авторския колектив е изцяло от преподавателския състав на Катедрата по Пропедевтика на Вътрешните болести. Ръководството е с практическа насоченост, като разглежда основните симптоми и синдроми и методи на изследване на различните органи и системи. Целта му е да подпомогне практическата подготовка на студенти по медицина и дентална медицина, стажанти и специализанти." и Корицата на Ръководството.

Прочетете повече

Медицински университет – София дава европейска диплома и възможности за обучение в чужбина

09-03-2022

Макар и в пандемия, осигуряваме присъствена практика в нашите 13 болнични бази, казва ректорът акад. Лъчезар Трайков в интервю за в-к “24 часа”.
МУ – София е най-старото висше медицинско училище в България. Вече 104 години той е лидер в медицинското образование, осигурява качествено обучение на български и чуждестранни студенти в своите 4 факултета, медицинския колеж и филиала във Враца. Всяка година над 1800 млади специалисти в различни сфери на медицината се дипломират във висшето учебно заведение и поемат по пътя на успешното кариерно развитие.

Прочетете повече

Изявен благодеятел в здравеопазването става „Доктор хонорис кауза“ на МУ-София

07-03-2022

Медицински университет-София дава титлата „Доктор хонорис кауза“ на един от най-активните благодеятели в областта на медицината у нас. Това е проф. д-р Валентин Джонов, дм, директор на Института по анатомия към Университета Берн, Швейцария.

Прочетете повече