Нощ на учените

26-09-2018

Уважаеми колеги и приятели,

Център по Молекулна медицина, Катедра по Медицинска Химия и Биохимия Ви кани на Европейска нощ на учените 2018-2019 в Медицински университет – София Тази година ще бъдем заедно в Европейската нощ на учените на 28 септември. Европейската нощ на учените е мега събитие, което всяка година се провежда по едно и също време в над 300 града в цяла Европа и по света.

Адресът на събитието е:
Предклиничен университетски център (ПУЦ), Медицински факултет, МУ-София,
ул. „Здраве“ 2

Начало 17 ч., 28.09.2018г. (петък)

Прочетете повече

Свободноизбираем курс по ОБРАЗНА АНАТОМИЯ НА ВЪТРЕШНИТЕ ОРГАНИ

26-09-2018

Катедрата по анатомия, хистология и ембриология и Катедрата по образна диагностика Медицински университет-София обявяват, че първото занятие на свободноизбираемия курс по ОБРАЗНА АНАТОМИЯ НА ВЪТРЕШНИТЕ ОРГАНИ ще се състои на 01.10.2018 год. (понеделник). Занятията ще се провеждат в анатомична аудитория „Чл.-кор. проф. д-р Димитър Каданов“ от 17.00 часа.

Прочетете повече

Правилник за организацията и дейността на комисията за разпределение на средства за закупуване на апаратура и пособия за учебно-преподавателската дейност

26-09-2018

Декларацията, която е необходима при заявяването за закупуване на апаратура, може да бъде изтегленна оттук:

Прочетете повече

Информация за стипендии на DAAD

13-09-2018

Пълна информация за стипендиите, които DAAD съвместно с Международната Фондация "Св. Св. Кирил и Методии" предоставя на български студенти, докторанти, университетски преподаватели и учени.

Прочетете повече

Учебната година в МУ – СОФИЯ започна

11-09-2018

Официален старт бе даден от ректора на университета проф. Виктор Златков в изцяло обновената аудитория на болница „Майчин дом“, в присъствието на официални лица, сред които зам. министър на образованието Карина Ангелиева, председателят на Съвета на ректорите проф. Любен Тотев, главният секретар на БЛС д-р Стоян Борисов, преподаватели и студенти.

В своето академично слово проф. Златков поздрави първокурсниците за успешно положените кандидатстудентски изпити, както и за направения избор да се обучават в един от най-престижните университети на България. Зам. министър Ангелиева се обърна към преподавателите и студентите на учебното заведение с апел да използват пълноценно Европейските програми и да имат постоянен и градивен диалог помежду си.

Прочетете повече