Германски студенти превземат София

19-02-2019

Броят на германските студенти в чужбина постоянно расте. През 2018 той е бил почти три пъти по-висок, отколкото през 2000-та година. Марсел е един от 150-те хиляди млади германци, които днес следват извън родината си. В Медицинския университет в София няма „Numerus Clausus“. Кандидатите трябва да представят диплома за средно образование с високи оценки по химия и биология, както и да издържат приемния изпит.

Прочетете повече

Научен симпозиум тиреоидна и паратироидна дисфункция - между теорията и практиката

18-02-2019

През последните години нарасна нуждата от систематизиране на натрупаната информация и опит относно причините и рисковите фактори, диагнозата и показанията за терапевтично поведение при тиреоидна дисфункция. Това мобилизира водещите научни организации в тази област – Европейската и Американската тиреоидни асоциации, да актуализират съществуващите препоръки за поведение при тези заболявания.

Прочетете повече

Четвърта експертна среща "Ендокринни хипертонии"

18-02-2019

Програма на Четвърта експертна среща "Ендокринни хипертонии"

Прочетете повече

Катедра по ортопедия и травматология при МФ на МУ - София организира курс по минимално инвазивно тазобедрено еднопротезиране

11-02-2019

За втори пореден път Катедра по ортопедия и травматология на МФ организира еднодневен практически курс по ендопротезиране на тазобедрена става с минимално инвазивен предно-латерален достъп. Курсът е напълно безплатен за участниците и ще се проведе на 22 февруари 2019 г. от 8.30 ч. в УСБАЛО „Проф.Б. Бойчев“ Горна Баня (виж на картата). Обучението включва теоретична част и демонстративна операция от проф. д-р Хайнц Рьотингер и проф.д-р Пламен Кинов.

Прочетете повече

Национална стипендиантска програма "за жените в науката"

04-02-2019

Национална стипендиантска програма "ЗА ЖЕНИТЕ В НАУКАТА" на L’Oréal и ЮНЕСКО.Програмата цели да отличи научния потенциал и да стимулира младите жени в България да се занимават с научноизследователска дейност.

Прочетете повече