Студентски общежития

Блок №6 в кв. „Лозенец”, ул. Плачковица №19, 8-етажен, разположен в парк, с по две стаи за по двама души с общ кухненски бокс и баня, както и със светли и обновени читални на всеки етаж. Парно отопление. Блокът разполага общо с 217 стаи или с 434 легла. В партерния етаж можете да ползвате фризьорски салон, магазин за хранителни стоки, Интернет клуб, кафе-аперитив, медицински кабинети.

Блок № 11 в Студентски град, 8-етажен, предлага общо 222 двойни стаи за двама души с обща баня и тоалетна или 444 легла. Парно отопление. На партерния етаж можете да ползвате Интернет клуб и заведение за обществено хранене. Намира се в непосредствена близост до заведения, аптека, поликлиника, магазини.

Блок №25, разположен в центъра на Студентски град до зала „Христо Ботев”, 8-етажен, предлага 200 двойни стаи със самостоятелна баня и тоалетна. Парно отопление. На партерния етаж се намират фризьорски салон и магазин за хранителни стоки, а около него са разположени най-атрактивните заведения в Студентски град.

Блок №40 Б, 8-етажен, с общо 109 стаи за по двама души с баня и тоалетна или общо 218 легла. Парно отопление. Пространството около блока представлява поддържана градина с детска площадка. В същия блок се помещава администрацията на база „Студентски столове и общежития”, както и заседателната зала на Студентския съюз.

Блок №53 А, 8-етажен, определен изцяло за семейни двойки, разполагащ със 77 апартамент-гарсониери с балкони и със 7 стаи за по двама души със самостоятелна баня и тоалетна. Парно отопление.

Блок №56 А, 8-етажен, разполагащ с 36 гарсониери за семейни двойки, 63 боксониери, 14 стаи за по двама души, без балкон и 14 единични стаи, общо 276 легла. Парно отопление. Предназначен е за настаняване на семейства без и с деца, на специализанти и докторанти. На партерния етаж се намират едни от най-добрите заведения в Студентски град, магазини, фризьорски салон. В съседство е стол №170 на Медицински университет.

Блок №56 Б, 8-етажен, разполагащ с 35 гарсониери за семейни, 63 боксониери, 21 стаи за двама и 7 единични стаи с общ брой на леглата 280. Парно отопление. В блока се намира напълно обновения и приветлив стол №170, в който можете да се храните на обяд и вечер. В блока има книжарница, Интернет клуб, лечебeн цeнтър, магазин за хранителни стоки, обществена пералня.

Блок №7, 12-етажен, находящ се в началото на Студентски град, разполагащ с 264 двойни стаи с общ кухненски бокс, баня с тоалетна и 196 стаи с по две легла, или общо 528 легла. По традиция стаите се предоставят на Медицинския колеж и на Библиографския институт. Парно отопление. На партерния етаж можете да ползвате Интернет клуб, магазин за хранителни стоки, игрална зала. В блока се намира и собствената пералня на Медицинския университет.

Общежитие „Медик” се намира в блок 40 Б, ниско тяло. Заема четвърти и пети етаж. Разполага с 16 стаи, всяка от която с по две легла, баня със санитарен възел, облицована с теракота. На всеки етаж има фоайе за разговори и кът с телевизор. Цените са с ДДС, както следва: двойна стая за неучащи – 10 лв., единична стая за неучащи – 12 лв., двойна стая за студенти и кандидат студенти – 8 лв., единична стая за студенти и кандидат студенти – 10 лв., двойна стая за чуждестранни студенти и граждани – 15 лв., единична стая за чуждестранни студенти и граждани – 20 лв.