Правилник за организацията и дейността на комисията за разпределение на средства за закупуване на апаратура и пособия за учебно-преподавателската дейност

26-09-2018

Декларацията, която е необходима при заявяването за закупуване на апаратура, може да бъде изтегленна оттук:

Прочетете повече

Информация за стипендии на DAAD

13-09-2018

Пълна информация за стипендиите, които DAAD съвместно с Международната Фондация "Св. Св. Кирил и Методии" предоставя на български студенти, докторанти, университетски преподаватели и учени.

Прочетете повече

Учебната година в МУ – СОФИЯ започна

11-09-2018

Официален старт бе даден от ректора на университета проф. Виктор Златков в изцяло обновената аудитория на болница „Майчин дом“, в присъствието на официални лица, сред които зам. министър на образованието Карина Ангелиева, председателят на Съвета на ректорите проф. Любен Тотев, главният секретар на БЛС д-р Стоян Борисов, преподаватели и студенти.

В своето академично слово проф. Златков поздрави първокурсниците за успешно положените кандидатстудентски изпити, както и за направения избор да се обучават в един от най-престижните университети на България. Зам. министър Ангелиева се обърна към преподавателите и студентите на учебното заведение с апел да използват пълноценно Европейските програми и да имат постоянен и градивен диалог помежду си.

Прочетете повече

Фондация Еврика - Конкурс за именни стипендии

11-09-2018

Здравейте колеги,

За шестнадесета поредна година стартирахме конкурсната кампания за определяне на носителите на именните стипендии на Фондация „Еврика“. Приложено Ви изпращам пълна информация и условия за участие в конкурсите за стипендии.

Прочетете повече

Покана за кампания по повод 21 септември

30-08-2018

Кампания по повод 21 септември - световен ден за подкрепа на хората с болест на Алцхаймер и други деменции.

Прочетете повече