Катедра по ортопедия и травматология при МФ на МУ - София организира курс по минимално инвазивно тазобедрено еднопротезиране

11-02-2019

За втори пореден път Катедра по ортопедия и травматология на МФ организира еднодневен практически курс по ендопротезиране на тазобедрена става с минимално инвазивен предно-латерален достъп. Курсът е напълно безплатен за участниците и ще се проведе на 22 февруари 2019 г. от 8.30 ч. в УСБАЛО „Проф.Б. Бойчев“ Горна Баня (виж на картата). Обучението включва теоретична част и демонстративна операция от проф. д-р Хайнц Рьотингер и проф.д-р Пламен Кинов.

Прочетете повече

Национална стипендиантска програма "за жените в науката"

04-02-2019

Национална стипендиантска програма "ЗА ЖЕНИТЕ В НАУКАТА" на L’Oréal и ЮНЕСКО.Програмата цели да отличи научния потенциал и да стимулира младите жени в България да се занимават с научноизследователска дейност.

Прочетете повече

История

01-02-2019

     След основаването на Медицинския университет - София, изучаването по специалността “Фтизиатрия” се е провеждало от Катедрата по вътрешни болести. От 1952 г. се обособяват две катедри по Фтизиатрия.

Прочетете повече

Структура

01-02-2019

Ръководител: Проф. д-р Борислав Георгиев Владимиров, д.м.

Прочетете повече

История

01-02-2019

Историята на Катедра по нефрология представлява историята на нефрологията в България във всичките и части – консервативна нефрология, диализно лечение и бъбречна трансплантация. Клиничният център по нефрология е мястото на оформяне облика и напредъка на нефрологията в България във всичките и аспекти – клинико-диагностичен, клинико-терапевтичен, научно-изследователски, преподавателски, развитие на академичния състав и особено следдипломно усъвършенствоане на специалистите по нефрология.

Прочетете повече