Катедра по ортопедия и травматология при МФ на МУ - София организира курс по минимално инвазивно тазобедрено еднопротезиране

11-02-2019

За втори пореден път Катедра по ортопедия и травматология на МФ организира еднодневен практически курс по ендопротезиране на тазобедрена става с минимално инвазивен предно-латерален достъп. Курсът е напълно безплатен за участниците и ще се проведе на 22 февруари 2019 г. от 8.30 ч. в УСБАЛО „Проф.Б. Бойчев“ Горна Баня (виж на картата). Обучението включва теоретична част и демонстративна операция от проф. д-р Хайнц Рьотингер и проф.д-р Пламен Кинов.

Прочетете повече

Национална стипендиантска програма "за жените в науката"

04-02-2019

Национална стипендиантска програма "ЗА ЖЕНИТЕ В НАУКАТА" на L’Oréal и ЮНЕСКО.Програмата цели да отличи научния потенциал и да стимулира младите жени в България да се занимават с научноизследователска дейност.

Прочетете повече

Международен конгрес за студенти в София

31-01-2019

Събитието е подходящо за студенти от всички курсове!

Международният конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари ще се състои за 18-та поредна година в Медицински Университет – София! Четиридневното събитие ще се проведе между 9.05. и 12.05. и ще събере над 500 млади медици от целия свят в София.

Прочетете повече

Медицински факултет на Медицински университет – София ННП “Млади учени и постдокторанти”

30-01-2019

В изпълнение на Националната научна програма „Млади учени и постдокторанти“, Медицинският факултет на Медицински университет-София преобявяват конкурс за млади учени и постдокторанти. Целта на националната програма е да подпомага и стимулира младите изследователи с доказани качества и потенциал за научна работа.

Прочетете повече

МУ-София се изкачи с 213 места в класацията на университетите в света

30-01-2019

Медицински университет - София отново, за девета година подред е номиниран като участник в класация за най-добрите университети в света на база данните University Ranking by Academic Performance (URAP), като през 2018 година се изкачва с цели 213 места нагоре.

Прочетете повече